Skip to main content

Η ανατροπή του αυτονόητου και το σχέδιο για πολυδιάσπαση της δεξιάς

Η ζημία της συμφωνίας στον ελληνισμό, ο «στολισμός» Τσίπρα από Μελανσόν, η συμφωνία ΔΝΤ - Αργεντινής και το νέο κόμμα Μπαλτάκου - Καμμένου

Κατανοητή η προσπάθεια Τσίπρα-Κοτζιά να θέλουν να πείσουν ότι αυτά που παραχώρησαν στα Σκόπια, δεν είναι σημαντικά. Όμως, είναι προσβολή στη νοημοσύνη εκατομμυρίων Ελλήνων -πλην των βολεμένων- να επιδιώκεται η ανατροπή του αυτονόητου, και μάλιστα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Προς δυστυχία τους, τους διαψεύδουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, που εμφάνισαν πάλι την προκλητικότητα και τον ανθελληνισμό τους, αφού πήραν αυτό που ήθελαν. Την επιστολή της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ, δηλαδή, με την οποία από πλευράς μας αίρουμε τις επιφυλάξεις, χωρίς να έχουν κάνει το παραμικρό οι Σκοπιανοί, από όσα έχουν υποχρέωση.

Και δεν έχει καμιά σημασία αν ο Τσίπρας δεν κατάλαβε τι συνέβη, ή αν ο Κοτζιάς κάνει πως δεν κατάλαβε. Σημασία έχει η πρόκληση μιας μεγάλης ζημίας για τον ελληνισμό, που πρόσφερε όμως ένα μεγάλο όφελος στο παραπάνω δίδυμο, αφού πήραν τα εύσημα από τους ισχυρούς αλλοδαπούς φίλους τους.

Και φυσικά, δεν είναι μόνον οι Έλληνες που καταλαβαίνουν, αλλά και οι πρώην σύντροφοι που παραπλάνησε κι αυτούς ο Τσίπρας. Κοντά στους Λαφαζανοκωνσταντοπουλαίους και τους Podemos, που δεν θέλουν να δουν τον Τσίπρα, προστέθηκε και ο Μελανσόν -μπροστά στον οποίο ο Τσίπρας ειρωνεύθηκε τον Ολάντ, αποκαλώντας τον Ολανδρέου- ο οποίος στόλισε με πρωτοφανή κοσμητικά επίθετα τον Αλέξη Τσίπρ

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι μία από τις προσωπικότητες, τις πιο ελεεινές στην πολιτική ζωή της Ευρώπης», είπε στο γαλλικό δίκτυο BFMTV. «Δεν θέλω οι Γάλλοι να πιστέψουν ότι εάν εκλεγώ, θα είμαι ένας Τσίπρας... εγώ θα εφαρμόσω τη δική μου πολιτική», πρόσθεσε ο Μελανσόν, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εφαρμόζει πολιτικές που του υπαγορεύονται.

Κυρία Μπέτυ, εδώ ταιριάζει το κλάμα. Να μη σε θέλουν οι αντίπαλοι, το καταλαβαίνω. Αλλά να μη σε θέλουν και οι σύντροφοι; Και μένουν τελικά να σε θέλουν μόνον αυτοί που εξυπηρετούνται από την υλοποίηση των πολιτικών τους.
 
Στους δρόμους κατέβηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τη Δευτέρα στο Μπουένος Άιρες προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον της σύναψης συμφωνίας με το ΔΝΤ και της οικονομικής πολιτικής λιτότητας. Να τους βοηθήσει ο Τσίπρας, εξηγώντας τους πώς "έδιωξε" το ΔΝΤ, την Μέρκελ και την Τρόικα, με ένα νόμο και ένα άρθρο.  

Βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ το νέο κόμμα Καμμένου - Μπαλτάκου. Η πολυδιάσπαση του δεξιού χώρου, μπορεί να μη φέρει κάποιο κόμμα από αυτά στην Βουλή, κόβει όμως ψήφους από τη Ν.Δ. Αυτό ήταν και το ένα κίνητρο για τη συμφωνία με τα Σκόπια, για να φέρει σε αδυναμία τη Ν.Δ. και να υπάρξουν φυγόκεντρες δυνάμεις προς ακροδεξιό σχηματισμό. Μόνο που, μάλλον τους ΑΝΕΛ διαλύει.

Ο παραλογισμός είναι συνυφασμένος με τις ενέργειες του Ερντογάν. Έκανε υπουργό Γεωργίας τον Μπεκίρ Πακντεμιρλί, αλλά από την άλλη είχε φροντίσει να φυλακίσει ως γκιουλενιστή τον μεγαλύτερο αδερφό του Μεχμέτ. Όσον αφορά την αδερφή της οικογένειας, αυτή είναι εξόριστη. Ποιο είναι και το ήθος άραγε, αυτού που έγινε υπουργός, εγκαταλείποντας τα αδέλφια του στα κάτεργα του Ερντογάν;