Skip to main content

Πώς ο Δήμος Λαγκαδά τίμησε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η μεγάλη διπλή εορτή για τη χώρα τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Το μήνυμα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εθνικής υπερηφάνειας, έδωσαν για άλλη μια χρονιά τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές των σχολείων μας, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων με τα λάβαρα και τις παραδοσιακές φορεσιές τους, οι αθλητικοί σύλλογοι και πεζοπόρο τμήμα της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Ασσήρου.

Η μεγάλη διπλή εορτή για τη χώρα, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Το πρωί της Κυριακής 25 Μαρτίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη και στη συνέχεια η επίσημη Δοξολογία για την Απελευθέρωση της χώρας μας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά κα. Μαρία Σαρίκα – Ζηκούλη, η οποία αναφέρθηκε στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην επανάσταση και την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων της πόλης του Λαγκαδά.

Η παρέλαση στην έδρα του Δήμου μας πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από σχολικές μονάδες των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου. Στην παρέλαση συμμετείχε επίσης πεζοπόρο τμήμα της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Ασσήρου. Κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων παιάνιζε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαγκαδά «Ορφέας».

Εκδηλώσεις προς τιμήν της Εθνικής Επετείου και της μεγάλης σημερινής θρησκευτικής εορτής, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.