Skip to main content

Πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για σήμερα στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα

Νεφώσεις και βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα επικρατούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Για σήμερα στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. 

Την Κυριακή θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Τη Δευτέρα (28/05/2018), στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Για σήμερα στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις αρχικά στα ανατολικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες  θα αναπτυχθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.