Skip to main content

Πόσο πιθανό είναι να επιστρέψει ο εφιάλτης της ευρω-δραχμής;

Tον Φεβρουάριο είναι προγραμματισμένη να γίνει η δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία αναμένεται πολύ δυσκολότερη της πρώτης...

Έχει εγκαταληφθεί οριστικά το σενάριο της ευρω-δραχμής για τις Βρυξέλλες και (κυρίως) το Βερολίνο, από το καλοκαίρι και μετά;

Ακόμα και τώρα, μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεος, ένα δημοψήφισμα κι ένα ακόμα Μνημόνιο, κατηγορηματική απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να δοθεί. Συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, «κοντά» στο Μαξίμου, επιμένουν ότι «ο κ. Τσίπρας δεν θα υπογράψει και δεν θα ψηφίσει οτιδήποτε του δώσουν...».

Το γεγονός δεν λέγεται τυχαία. Οι πιέσεις από το εξωτερικό, για τα προαπαιτούμενα, αυξάνουν κλιμακωτά, το τελευταίο διάστημα. Το ζητούμενο είναι πότε θα κορυφωθούν. Προς το παρόν, αυτό το στοιχείο είναι άγνωστο, ωστόσο, καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι τον Φεβρουάριο είναι προγραμματισμένη να γίνει η δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία αναμένεται πολύ δυσκολότερη της πρώτης, που θα γίνει τώρα, μέσα στο Νοέμβριο.

Πάντως, όσοι φοβούνται αρνητικές εξελίξεις, τις «βλέπουν» χρονικά για Απρίλιο, ενώ έχουν υπόψη τους ότι το σενάριο παραμένει σε ένα από τα συρτάρια του προέδρου της Κομισιόν, από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού και παραμένει εκεί έτοιμο να επανεργοποιηθεί αν κι εφόσον χρειασθεί.