Skip to main content

Ποτάμι: Η μαύρη τρύπα του ιδιωτικού χρέους μεγαλώνει

Η μαύρη τρύπα του ιδιωτικού χρέους μεγαλώνει και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Αδιαφορία καταλογίζει στην κυβέρνηση το Ποτάμι, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι «συνεχίζουν ακάθεκτοι να στραγγαλίζουν την πραγματική οικονομία προκειμένου να συντηρήσουν τον κομματικό τους στρατό και τις ιδεοληψίες τους».

«Η μαύρη τρύπα του ιδιωτικού χρέους μεγαλώνει και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σφυρίζουν αδιάφορα», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο για φέτος ανήλθαν στα 5,475 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, καταγράφοντας αύξηση κατά 727 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν μήνα. Κάθε ημέρα γίνονται περίπου 900 κατασχέσεις και ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν μπόρεσε να πληρώσει την πρώτη δόση της εφορίας στο τέλος Ιουλίου, ενώ τονίζει ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί εδώ και πολύ καιρό».

«Το Ποτάμι έχει προτείνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις και λύσεις που θα μειώσουν τους φόρους και θα κάνουν το κράτος πιο λειτουργικό και φιλικό για τον πολίτη. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αδιαφορούν και συνεχίζουν ακάθεκτοι να στραγγαλίζουν την πραγματική οικονομία προκειμένου να συντηρήσουν τον κομματικό τους στρατό και τις ιδεοληψίες τους», καταλήγει το Ποτάμι.