Skip to main content

Πού αναμένεται να μετακομίσει το City του Λονδίνου

Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ξεκίνησαν, αθόρυβα, τη διαδικασία μεταφοράς των υπηρεσιών τους από το Λονδίνο. Τον χορό ανοι πρώτη η JP Morgan

Το διαβάσαμε στο Bloomberg, το βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρον και σας το μεταφέρουμε: Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ξεκίνησαν, αθόρυβα, τη διαδικασία μεταφοράς των υπηρεσιών τους από το Λονδίνο. Τον χορό θα ανοίξει πρώτη η JP Morgan και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. Οπως εξηγούν αρμόδιες πηγές στο πρακτορείο, οι διοικήσεις τους δεν είναι καθόλου σίγουρες ότι μετά την ολοκλήρωση του Brexit θα μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους με την Ευρώπη από τη βρετανική πρωτεύουσα, γι αυτό παίρνουν τα μέτρα τους.

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι πού κατευθύνονται; Σύμφωνα με το Bloomberg, οι υποψηφιότητες είναι πολλές. Και όχι μόνο οι «προφανείς». Για παράδειγμα, πηγή της Voria.gr, που εργάζεται στην JP Morgan στο Λονδίνο, λέει ότι τελευταία ακουγεται ολοένα και περισσότερο το Δουβλίνο. Οι λόγοι προφανείς. Εχουν να κάνουν με την γλώσσα, το περιβάλλον, την εγγύτητα με το Λονδίνο, όπου θα παραμείνουν κάποιες υπηρεσίες, καθώς και οι προοπτικές της ιρλανδικής οικονομίας.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, έρχονται να προστεθούν συνεχώς νέες υποψηφιότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόλις προχθές, οι Financial Times είχαν εκτενές ρεπορτάζ για την περίπτωση της Βαρσοβίας και πως θα μπορούσε να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από ελκυστική. Προηγήθηκαν οι υποψηφιότητες του Αμστερνταμ και του Βερολίνου και βεβαίως οι πιο πιθανές, αυτές της Φρανκφούρτης και του Παρισιού.