Skip to main content

Πού βρίσκονται οι συζητήσεις Alpha Bank – Eurobank

Μόνο οι κ. Γ. Κωστόπουλος, Σπ. Λάτση, Τ. Χριστοδούλου, Δ. Μαντζούνης και Τ. Μπουσετίλ γνωρίζουν το ακριβές περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων οι οποίες δεν έχουν κλείσει.
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει στην αγορά η πληροφορία ότι Alpha Bank και Eurobank Efg βρίσκονται σε συζητήσεις μεταξύ τους προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο μιας μεταξύ τους στρατηγικής προσέγγισης, η οποία, στην πορεία, θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στη συγχώνευση των δύο οργανισμών.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι επαφές γίνονται στο κορυφαίο δυνατό επίπεδο, με τον κ. Γιάννη Κωστόπουλο από την πλευρά της Alpha και τον κ. Σπύρο Λάτση από την πλευρά της Eurobank, έχοντας ως ενδιάμεσο τον πρόεδρο της τελευταίας και κοινό φίλο των δύο επιχειρηματιών κ. Τίμο Χριστοδούλου. Επικουρικά στους δύο άντρες βρίσκονται ο κ. Δ. Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha και ο στενός συνεργάτης του κ. Λάτση κ. Μπουσετίλ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελβετία.

Οι όποιες διαρροές σταματούν σε αυτό το επίπεδο και μόνο στην περίπτωση που οι δυο επικεφαλής των οργανισμών αποφασίσουν να ανάψουν το πράσινο φως, οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος θα γίνουν γνωστές «παρακάτω». Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, οι συζητήσεις πρέπει να βρίσκονται σε καλό δρόμο, αλλά τίποτα ακόμα δεν μπορεί κανείς να προδικάσει. Πάντως, το ενδεχόμενο να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το deal, πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μολονότι υπάρχει ως ενδεχόμενο, προς το παρόν συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες πραγματοποίησης. Τίποτα ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλείεται ως την τελευταία στιγμή.