Skip to main content

Πούτιν: Έτοιμοι να δώσουμε τα πρακτικά των συνομιλιών Λαβρόφ - Τραμπ

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι σε περίπτωση που το ζητήσει η αμερικανική κυβέρνηση η Ρωσία θα παραδώσει τα πρακτικά τις συζήτησης.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει τα στενογραφημένα πρακτικά των συνομιλιών που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εάν το θελήσει η αμερικανική κυβέρνηση.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προέβη στη δήλωση αυτή με αφορμή πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύψε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διαβαθμισμένες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τους στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα.

«Εάν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρεί ότι είναι δυνατόν, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την καταγραφή της συνομιλίας του Λαβρόφ με τον Τραμπ, στην Γερουσία και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, φυσικά στην περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί κάτι τέτοιο», είπε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος Πούτιν.