Skip to main content

Πούτιν: Η ανάκαμψη στη Ρωσία δεν θα έρθει από μόνη της

Η Ρωσία διανύει το δεύτερο συνεχόμενο έτος ύφεσης εξαιτίας της απότομης πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των κυρώσεων από τη Δύση.

Η οικονομική ανάκαμψη δεν θα επιστρέψει από μόνη της, προειδοποίησε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι η χώρα του πρέπει να βρει «νέες πηγές ανάπτυξης» και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να αποφευχθεί η στασιμότητα.

Η Ρωσία διανύει το δεύτερο συνεχόμενο έτος ύφεσης εξαιτίας της απότομης πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των κυρώσεων που της έχει επιβάλλει η Δύση λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Ενδείξεις σταθερότητας έχουν καταγραφθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο οι προοπτικές της ανάπτυξης κρίνονται αδύναμες.

«Η υπάρχουσα δυναμική δείχνει ότι τα αποθέματα και οι πόροι που έδιναν ώθηση στην οικονομία μας στις αρχές της δεκαετίας του 2000 δεν λειτουργούν πλέον όπως στο παρελθόν» δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Οικονομικών υποθέσεων, ενώ προέτρεψε υπέρ της εφαρμογής «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».