Skip to main content

Τουριστικό άνοιγμα στη Βουλγαρία από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποίησαν 38 Βούλγαροι tour operator και δημοσιογράφοι που εργάζονται σε τουριστικά ΜΜΕ, στην περιοχή της Μαγνησίας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η 'Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας να συνεχίσει την παρουσία της στη βουλγαρική αγορά, το ταξίδι της τετραήμερης αποστολής 38 Βούλγαρων tour operators και δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν την περασμένη Κυριακή, την περιοχή με σκοπό προώθησης της Μαγνησίας στη Βουλγαρία,  σε μια κοντινή χώρα όπου οι κατοικοί της και μελλοντικοί επισκέπτες μπορούν να έρθουν οδικώς.
 

Μετά την άφιξη τους στο Βόλο, έγινε επίσκεψη στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, όπου γνώρισαν τον χώρο και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους τουρίστες. Τα στελέχη του Volos Info τους διένειμε χάρτες και πληροφοριακό υλικό για την περιοχή. Έπειτα με ειδική άδεια από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, επισκέφθηκαν την Αργώ που βρίσκεται υπό συντήρηση σε ειδικό στεγασμένο χώρο. Οι κύριοι Ντόκος, Κεχαϊδης και Ρωμούδης, Πρόεδρος του Συλλόγου και κωπηλάτες της Αργούς αντίστοιχα, ξενάγησαν το group στην Αργώ και τους ενημέρωσαν για το ταξίδι. Εντυπωσιάστηκαν από την Αργώ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πλήθος ερωτήσεων. Στη συνέχεια αναχώρησαν για Μακρινίτσα όπου και έγινε επίσκεψη σε διάφορα αρχοντικά καταλήγοντας στην Τσαγκαράδα όπου και κατέλυσαν.

Την επόμενη μέρα αναχώρησαν για τα υπόλοιπα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, όπως Άγιος Ιωάννης, Χορευτό και Ζαγορά, στα οποία εκτός από τουριστικά αξιοθέατα επισκέφθηκαν και πολλά ξενοδοχεία. Το μεσημεριανό τους γεύμα έγινε στην ταβέρνα «Μεϊντάνι» στη Ζαγορά. Το απόγευμα είχε προγραμματιστεί μια B2B συνάντηση στην Τσαγκαράδα μεταξύ ξενοδόχων και Βούλγαρων T.Os. Για τη συνάντηση είχε σταλεί πρόσκληση σε όλα τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας να παρευρεθούν όσοι ενδιαφέρονταν με προσφορές και ελκυστικά πακέτα.
        

Το επόμενο πρωί ξεκίνησαν για Νότιο Πήλιο όπου επισκέφθηκαν τα χωριά Χόρτο, Άφησσος, Μηλιές και Βυζίτσα καθώς και κάποια ξενοδοχειακά καταλύματα. Γευμάτισαν στην Άφησσο.

Το απόγευμα επισκέφθηκαν τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας «Εσπερίδες», όπου τους δόθηκε κέρασμα από τον συνεταιρισμό. Επέστρεψαν στη βάση τους στην Τσαγκαράδα, και σε επίσημη εκδήλωση έγινε η παρουσίαση της περιοχής με χρήση προβολικού και οπτικοακουστικών μέσων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κος. Βασίλης Χατζόπουλος και ο Πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος», κος. Γρηγόρης Ιγγλέσης. Ο κος. Χατζόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στο πρωταρχικό στάδιο μιας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μιας βουλγαρικής Περιφέρειας μέσω ενός προγράμματος αγροτουρισμού. Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κος. Γιώργος Ζαφείρης. Ακολούθησε «Ελληνική Βραδιά» με πολύ κέφι και χορό.

Ο πρωταρχικός σκοπός του ταξιδιού εξοικείωσης με την περιοχή ήταν η επίσκεψη σε ξενοδοχεία και παραδοσιακά καταλύματα (hotel inspections).

Παρόλο που η παραμονή τους ήταν σύντομη όλες αυτές τις ημέρες οι καλεσμένοι μας είχαν εντυπωσιαστεί πραγματικά και απέκτησαν μοναδικές εμπειρίες, τις οποίες μοιραζόντουσαν με όλους κατά τη διαμονή τους. Ειδικά οι δημοσιογράφοι μέχρι και την αναχώρηση τους δεν έπαυσαν να περιγράφουν τις εντυπώσεις τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σχολίασαν για το ταξίδι αυτό ότι «η φυσική ομορφιά του Πηλίου καθώς και η άψογη φιλοξενία του κόσμου που γνώρισαν θα προσπαθήσουν να την μοιραστούν μέσω των ταξιδιωτικών άρθρων που πρόκειται να γράψουν και υπόσχονται ότι θα ξανάρθουν σύντομα με τις οικογένειες τους αυτή τη φορά».