Skip to main content

«Πράσινο φως» Μητσοτάκη για συμμετοχή των βουλευτών στο συλλαλητήριο

Εικοσάλεπτη συνάντηση σήμερα το πρωί στη Βουλή με θέμα τη συμμετοχή ή μη των «γαλάζιων» βουλευτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Ελεύθεροι να αποφασίσουν κατά συνείδηση αν θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μετά και τη σχετική παραίνεση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα το πρωί, στη Βουλή.

Οι βουλευτές Μακεδονίας της ΝΔ είχαν συνάντηση το πρωί με τον κ. Μητσοτάκη για το θέμα του συλλαλητηρίου. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και παρέστησαν οι οχτώ από τους 17 «γαλάζιους» βουλευτές της Μακεδονίας, με τους υπόλοιπους να είναι δικαιολογημένα απόντες.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών δήλωσαν στον πρόεδρο την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο (όπως είχε αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η Voria.gr), αφενός επειδή θεωρούν αδιανόητο να... χαρίσουν σε άλλους τους πολυετείς αγώνες για τη Μακεδονία, αφετέρου επειδή θέλουν να είναι συνεπείς σε κάθε πρωτοβουλία υπέρ της ελληνικότητας του ονόματος «Μακεδονία».

Οι οκτώ που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές: Σ. Καλαφάτης, Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης, Α. Βεσυρόπουλος, Γ. Γεωργαντάς, Κ. Καραμανλής, Φ. Αραμπατζή και Ι. Αντωνιάδης.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σχεδόν στο σύνολό τους οι βουλευτές Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας θα δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο κι αυτό θα γίνει μεμονωμένα (όχι ως μια ομάδα), όπως δήλωσαν τόσο βουλευτές από εκείνους που παρέστησαν στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, όσο και από εκείνους που απουσίαζαν (δικαιολογημένα).