Skip to main content

Πραξικόπημα στην Τουρκία: 105 απολύσεις στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία

Μεταξύ των απολυθέντων είναι διαιτητές, βοηθοί διαιτητών και αρκετοί παρατηρητές της ομοσπονδίας για τα παιχνίδια των επαγγελματικών κατηγοριών

Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αύξησε τον αριθμό των «εκκαθαρίσεων», καθώς ανακοίνωσε την Τετάρτη πως συνολικά 105 στελέχη της, μεταξύ των οποίων και διαιτητές, απολύθηκαν και αποτελούν παρελθόν, καθώς κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου.

Μεταξύ των απολυθέντων είναι αρκετοί διαιτητές, βοηθοί διαιτητών και αρκετοί παρατηρητές της ομοσπονδίας για τα παιχνίδια των επαγγελματικών κατηγοριών.

Οι εκκαθαρίσεις των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, έχουν επηρεάσει όλους τους τομείς της κοινωνίας στην Τουρκία, καθώς πάνω από 60 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους και αναμένεται συνέχεια...

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν, επανέλαβε ότι όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων, οι διεθνείς αναμετρήσεις και όλες οι άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις του αθλήματος θα διεξαχθούν κανονικά.