Skip to main content

Προβλήματα από τη χρήση ταμειακών στα περίπτερα

Σημαντικά προβλήματα, όπως η μαζική έξοδος από το επάγγελμα και η αδυναμία έγκαιρης τροφοδότησης με ταμειακές μηχανές, προκύπτουν από την υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων στα περίπτερα.
Σημαντικά προβλήματα, όπως η μαζική έξοδος από το επάγγελμα και η αδυναμία έγκαιρης τροφοδότησης με ταμειακές μηχανές, προκύπτουν από την υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων στα περίπτερα και την μετατροπή των βιβλίων Αγορών σε βιβλία Εσόδων- Εξόδων, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΠΟΠΚΕ).

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι από σήμερα να εκδίδουν αποδείξεις για την πώληση των προϊόντων τους, τονίζουν ότι οι έμποροι των ταμειακών μηχανών αδυνατούν να τροφοδοτήσουν εγκαίρως όλα τα σημεία πώλησης με ταμειακές μηχανές, δεδομένου ότι οι ταμειακές που χρειάζονται τα περίπτερα πρέπει να έχουν από 9 έως 14 εμφανή πλήκτρα. «Πιστεύουμε ότι εντός 2 ή 3 ημερών θα υπάρξει πλήρη αποκατάσταση», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι πολλοί ιδιοκτήτες περιπτέρων, εξαιτίας της εφαρμογής του μέτρου, προχωρούν σε μαζικά λουκέτα και αποχώρηση από τον κλάδο, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που προχώρησαν σε διακανονισμό, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη φορολογικήενημερότητα, την ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά και την ενημερότητα απότο επιμελητήριο.