Skip to main content

Σε γραμμή εκκίνησης ο ανισόπεδος κόμβος Λουτρών στον Λαγκαδά

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ο κόμβος της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά – Στα 4,5 εκατ.ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου.

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και χρηματοδοτείται η κατασκευή του ανισόπεδου Κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά.

Η απόφαση υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ενώ είχε προηγηθεί αίτημα του αρμοδίου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.

Τη χρηματοδότηση του μεγάλου αυτού έργου υποδομής για τον Δήμο, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Απόστολος Αντωνούδης και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση το έργο με τίτλο «Εργασίες Ολοκλήρωσης Α΄ Φάσης Α/Κ Λουτρών Λαγκαδά» εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2017, με φορέα υλοποίησης την Εγνατία Οδό Α.Ε. και προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ.

«Η ολοκλήρωση του έργου έχει να αποδώσει ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη στον Δήμο Λαγκαδά. Πέρα από την αυτονόητη συγκοινωνιακή διευκόλυνση των συνδημοτών και την ευκολότερη πρόσβαση στην πόλη του Λαγκαδά, θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για την τόνωση του εμπορικού κόσμου, την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και ευρύτερα του Δήμου Λαγκαδά, ενώ θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη και την περαιτέρω ανάπτυξη των Ιαματικών Λουτρών», υπογραμμίζει η δημοτική αρχή.

Παράλληλα, όπως επισημαινεται, «η κατασκευή του Κόμβου θα εξυπηρετήσει στρατηγικά εξασφαλίζοντας ταχύτερη και ευκολότερη οδική πρόσβαση, το σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Σοχού, πολλές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βερτίσκου και τον γειτονικό Δήμο Βόλβης».

Σημειώνεται ότι η συνεργασία Δήμου Λαγκαδά και Εγνατίας Οδού Α.Ε. βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη το προηγούμενο διάστημα από τις δύο πλευρές.

Η μελέτη για την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε περιοχές αρμοδιότητας του Δήμου Λαγκαδά έχει ήδη εγκριθεί, ενώ η συνεργασία πρόκειται να επεκταθεί και στους σημαντικούς τομείς της οδοποιίας και της σχολικής στέγης.