Skip to main content

Πρόεδρος για δεύτερη συνεχή θητεία στο ΤΕΕ/ΤΚΜ ο Μπίλλιας

Ανακηρύχθηκαν τα νέα όργανα διοίκησης, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση - Σε επόμενη συνεδρίαση η εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα της ΔΕ

του Δημήτρη Παπανίκου

Επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή θητεία στη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο Πάρις Μπίλλιας. Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση της 60μελούς Αντιπροσωπείας η οποία ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε γύρω στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης, ανακηρύχθηκαν τα νέα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Ο επικεφαλής της προσκείμενης στη Νέα Δημοκρατία Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών κ. Μπίλλιας εξελέγη με τη δεύτερη ψηφοφορία η οποία έγινε μετά τα μεσάνυχτα. Αντίπαλός του ήταν ο Δημήτρης Μήτρου από την παράταξη Ανασυγκρότηση Μηχανικών, η οποία προέρχεται από τους κόλπους της ΔΚΜ. Στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Μπίλλιας πήρε 26 ψήφους έναντι 24 του κ. Μήτρου ενώ υπήρξαν και άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια. Στη δεύτερη ψηφοφορία εξελέγη πρόεδρος ο κ. Μπίλλιας ο οποίος έλαβε και πάλι 26 ψήφους έναντι 22 αυτή τη φορά του κ. Μήτρου.

Νωρίτερα είχε γίνει η εκλογή του προεδρείου της Αντιπροσωπείας. Στη θέση του προέδρου εξελέγη με την πρώτη ψηφοφορία ο Γιάννης Τσιωνάς από την προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών. Ο κ. Τσιωνάς έλαβε 37 ψήφους έναντι 10 του Αθανάσιου Κολότσιου. Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας εξελέγη με τη δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Γιώργος Μπανιάς από την ΔΚΜ με 26 ψήφους έναντι 23 του Γιάννη Δαρδαμανέλη από την Ανασυγκρότηση. Τέλος, γραμματέας αναδείχθηκε επίσης στη δεύτερη ψηφοφορία ο Γιώργος Τρασανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών, τα 60 μέλη της περιφερειακής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ («Α»), που εξελέγησαν στις 20 Νοεμβρίου, προχώρησαν στην εκλογή του προεδρείου της «Α», των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και του προεδρείου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με μυστικές ψηφοφορίες.

Κατόπιν τούτου, μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ εξελέγησαν οι: Χρήστος Βλαχοκώστας, Γιώργος Τσακούμης και Μανώλης Μπελιμπασάκης (από τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών- ΔΚΜ), Δανιήλ Σαμαράς και Απόστολος Τζιουβάρας (από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών-ΔΗ.ΣΥ.Μ), Δημήτρης Μήτρου (επικεφαλής της παράταξης “Ανασυγκρότηση Μηχανικών-ΤΕΕ από την αρχή”), Γιάννης Νάνος (από την πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη “Δυναμικοί Μηχανικοί” -ΔΥΝΑ.ΜΗ), Όλια Ζηκοπούλου (από τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών) , Νίκος Ζώκας (από τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών-ΔΠΚΜ) και Μαρία Χηράκη (από την παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί- Ελ.Ε.Μ).

Σε επόμενη συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα, θα εκλεγούν ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής, οι οποίοι θα επιλεγούν μεταξύ των 10 μελών.

Ο νέος πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ επανέλαβε τη δέσμευσή του για σταθερό προσανατολισμό της νέας διοίκησης στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τον εκσυγχρονισμό του χωροταξικού πλαισίου, που αποτελεί κλειδί για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι τα φλέγοντα θέματα της Κεντρικής Μακεδονίας θα παραμείνουν και στη νέα θητεία στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων του Τμήματος.