Skip to main content

Προετοιμασίες για την 8η Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Τουρισμού

Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Δρόμο του Μεταξιού το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Τις πρόδρομες δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη τους επόμενους μήνες και θα προετοιμάσουν την 8η Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού(ΟΗΕ) για τον τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού, συζήτησαν οι εκπρόσωποι φορέων της διοργάνωσης σε κοινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

«Η διετής διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών για τον τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού (8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism) είναι μια κορυφαία συνάντηση διεθνούς εμβέλειας. Επιβάλλει μια έγκαιρη και προσεκτική προετοιμασία με συμπράξεις και αλληλοϋποστήριξη για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων που θα ωφελήσουν σημαντικά και τον συνεδριακό τουρισμό της Θεσσαλονίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης –πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης(ΟΤΘ) κα Βούλα Πατουλίδου, ο κ Κωστής Χαντζαρίδης, Οικονομικός Επόπτης του ΟΤΘ, ο εκπρόσωπος του προγράμματος Silk Road Tourism του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ Νίκος Γκολφινόπουλος, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού ,αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ κα Στέλλα Κωστοπούλου, ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau(TCB) κ Γιάννης  Aσλάνης και η διευθύντρια του TCB κα Έφη Κουδελή.

Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού το ερχόμενο Φθινόπωρο.