Skip to main content

Προφήτης(;) Ερντογάν: «Προέβλεψε» επίθεση στις Βρυξέλλες 4 ημέρες πριν

Ο Τούρκος πρόεδρος εκφράζει τη στήριξή του στον βελγικό λαό, τονίζοντας πως οι τρομοκράτες δεν έχουν διαφορά, είτε είναι στο ISIS είτε στο PKK.

Αίσθηση προκαλεί η «προφητεία» του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Την Παρασκευή, σε ομιλία του για τον εορτασμό της 101ης επετείου της Μάχης της Καλλίπολης στην παράκτια πόλη του Τσανάκαλε είχε τονίσει: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η βόμβα που εξερράγη στην Άγκυρα να μην μπορεί να εκραγεί στις Βρυξέλλες, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη», ενώ είχε προσθέσει: «Τα φίδια που κοιμάστε μαζί μπορεί να σας δαγκώσουν ανά πάσα στιγμή. Παρά τη σαφή αυτή την πραγματικότητα, οι ευρωπαϊκές χώρες χορεύουν σε ένα ναρκοπέδιο χωρίς να προσέχουν τίποτε».

Ο ίδιος, σε σημερινό του μήνυμα, τονίζει πως η Τουρκία, αυτή τη δύσκολη μέρα, είναι κοντά στις Βρυξέλλες, καταδικάζοντας τις επιθέσεις.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι μετά τις επιθέσεις, που στοίχησαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, προσφάτως του PKK στην Άγκυρα και ακολούθως του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη, τώρα οι τρομοκράτες στοχοποίησαν τις Βρυξέλλες, καταδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι «δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους». «Αυτές οι οργανώσεις δεν γνωρίζουν καμία ανθρώπινη και ηθική αξία, ούτε σύνορα και χρησιμοποιούν μικροπρεπείς μεθόδους» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τον αγώνα μας με την ίδια αποφασιστικότητα χωρίς διακρίσεις εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων και είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη προς το Βέλγιο.

«Οι αποτρόπαιες αυτές επιθέσεις στο Βέλγιο κατέστησαν ξεκάθαρα αντιληπτό ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να συνιστά αγώνα για την ελευθερία και ανέδειξαν την ανάγκη να αγωνισθούμε από κοινού απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατία», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.