Skip to main content

Προγράμματα από την «Πυξίδα» σε σχολεία του δήμου Νεάπολης - Συκεών

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών προσκάλεσε τους εκπαιδευτικούς να απευθύνονται στην οργάνωση για κάθε ζήτημα που προκύπτει στα σχολεία.

Πρόσκληση στους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων να απευθύνονται στην «ΠΥΞΙΔΑ», για κάθε ζήτημα που προκύπτει στις σχολικές κοινότητες, απηύθυνε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κατά τη συνάντηση των επιστημονικών στελεχών του Κέντρου Πρόληψης με τους διευθυντές και καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της «ΠΥΞΙΔΑΣ», παρουσιάστηκαν τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος για τη στήριξη των οικογενειών, όπως επίσης και τα προγράμματα που θα υλοποιήσει η «ΠΥΞΙΔΑ» το τρέχον σχολικό έτος στα Γυμνάσια και Λύκεια για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Αυτά περιλαμβάνουν θεματικά εργαστήρια για τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, Ομάδες Στήριξης Εφήβων, Συμβουλευτικές Ομάδες για τους γονείς, όπως και πολλές άλλες δράσεις.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, με τους διευθυντές και καθηγητές των σχολείων να μοιράζονται προβληματισμούς και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο σχολικό περιβάλλον, όπως και τρόπους αντιμετώπισης, ενώ εκφράστηκε η ανάγκη για διεύρυνση της συνεργασίας με το Κέντρο Πρόληψης σε όλα τα επίπεδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης, «εκτός από το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα, όπως η κατάχρηση του διαδικτύου, ο σχολικός εκφοβισμός, τα προβλήματα στο οικογενειακό περιβάλλον, για τη διαχείριση των οποίων οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν πολύτιμη στήριξη στην ‘‘ΠΥΞΙΔΑ’’».

«Είναι μεγάλη ευτυχία για μάς, τόνισε χαρακτηριστικά, να έχουμε αυτόν τον οργανισμό που είναι ο καλύτερος στη χώρα, με βάση μετρήσιμους δείκτες, από τον οποίο δεκάδες χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν λάβει πολύτιμη στήριξη μέσα από τα προγράμματά του».
Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης που «είναι η ελπίδα της παγκόσμιας κοινότητας για την αντιμετώπιση της χρήσης ουσιών». «Η καταστολή δεν φέρνει αποτέλεσμα. Όσο δυναμώνει, δυναμώνουν και τα δίκτυα διακίνησης ουσιών. Μόνο αν εφοδιάσουμε τα παιδιά και τους εφήβους μας με γνώση και κριτική σκέψη θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Η επένδυση στην πρόληψη αποτελεί επένδυση για την κοινωνία και τη χώρα», πρόσθεσε με εμφατικό τρόπο.

Στη μεγάλη συνεισφορά του Κέντρου Πρόληψης για την αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη των προβλημάτων που προκύπτουν στα σχολεία, σε επίπεδο μαθητών, εκπαιδευτικών, όπως φυσικά και σε επίπεδο οικογένειας, στάθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Μιχάλης Βουλγαρίδης, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η «ΠΥΞΙΔΑ» θα επιτελέσει το σημαντικό της ρόλο και τη νέα σχολική χρονιά.

Από την πλευρά της, η Μάρω Βασσάρα, Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου και του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, ενημέρωσε τους Διευθυντές για τα κοινωνικά προγράμματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών και υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ζωτικής σημασίας συνεργασία της «ΠΥΞΙΔΑΣ» με την εκπαιδευτική κοινότητα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.