Skip to main content

Προίκα 1 δισ. στον ΟΑΕΔ για να στηρίξει 500.000 θέσεις εργασίας

Με ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα «προικοδοτηθεί» ο ΟΑΕΔ, προκειμένου να διατηρήσει εν ζωή περί τις 500.000 θέσεις εργασίας μέσα στο προσεχές 12μηνο.
Με ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα «προικοδοτηθεί» ο ΟΑΕΔ, προκειμένου να διατηρήσει εν ζωή περί τις 500.000 θέσεις εργασίας μέσα στο προσεχές 12μηνο. Αυτό είναι, «με δυο λόγια», το σχέδιο για τη στήριξη της απασχόλησης, που εκπονεί η κυβέρνηση για το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί.

Ουσιαστικά, κατ’ αυτόν τον τρόπο, το κράτος θα χρηματοδοτεί το ίδιο τις θέσεις εργασίας, για να μην χαθούν κι οδηγήσουν την αύξηση του δείκτη της ανεργίας στη χώρα μας σε κατακόρυφες «ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής». Το γεγονός ότι πλέον έχει σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 10,50% κρίνεται και είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, ενώ, αν η υπόθεση των 500.000 θέσεων που θα στηριχθούν οικονομικά ξεφύγει από τον έλεγχο, τότε υπάρχει ο κίνδυνος το ποσοστό αυτό να προσεγγίσει ...ισπανικά επίπεδα.

Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, λοιπόν, αναλαμβάνεται η πρωτοβουλία της στήριξης με το 1 δισ. ευρώ κι απομένει να διευκρινισθεί με ποιον τρόπο και με ποια κριτήρια θα γίνει η μοιρασιά αυτού του κεφαλαίου, εννοείται όπου δει.