Skip to main content

Πρώην τοξικομανής αθωώθηκε για ανθρωποκτονία λόγω νόμιμης άμυνας

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι κινδύνευε η ζωή της και προσπαθούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της - Πώς περιέγραψε το περιστατικό

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αθώωσε ομόφωνα μια πρώην τοξικομανή, με το σκεπτικό ότι τέλεσε φόνο ενώ βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Η 52χρονη, μητέρα τριών παιδιών, η οποία ήταν χρόνια χρήστρια και σήμερα βρίσκεται σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης κατηγορείτο για «ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Το δικαστήριο όμως δέχτηκε τους ισχυρισμούς της και αναγνώρισε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα όταν διέπραξε το έγκλημα, καθώς κινδύνευε η ζωή της και προσπαθούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Το περιστατικό καταγράφηκε στις 7 Ιουλίου 2012. Η 52χρονη κρίθηκε αθώα από τακτικούς δικαστές και ενόρκους ενώ έκανε «κατάθεση ψυχής» κατά την απολογία της.

Ανέφερε ότι το θύμα ήταν προμηθευτής της και ότι πήγαν να κάνουν χρήση, σε σπίτι τρίτου προσώπου. «Εγώ έκανα χρήση ηρωίνης και εκείνος κοκαΐνης. Το πρωί είχε παραισθήσεις και μου είπε: "Κάλεσες την αστυνομία. Τώρα, βρίσκονται από κάτω". Aπάντησα "όχι" και τότε πήρε ένα μαχαίρι κι άρχισε να με χτυπάει», ανέφερε. Η γυναίκα δέχτηκε οκτώ μαχαιριές που της προκάλεσαν επιπόλαια τραύματα στο σώμα.

«Κρύφτηκα στην κρεβατοκάμαρα, έκανα προσπάθειες να φύγω αλλά η εξώπορτα ήταν κλειδωμένη», σημείωσε η κατηγορουμένη, η οποία τελικά κατάφερε και τραυμάτισε στο λαιμό τον 45χρονο, μ' ένα μαχαίρι που είχε πάρει για να προστατευτεί.

«Τα αίματα έτρεχαν κι αυτός ακόμη κυνηγούσε να με μαχαιρώσει», επισήμανε. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, διαπιστώθηκε ότι υπέστη τετραπληγία και εξέπνευσε, ύστερα από τρεις μήνες.