Skip to main content

Προκαλεί και χλευάζει τον χριστιανισμό ο Άντι Λίλα! (video)

Ο μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα μαζί με έναν ιμάμη και τον συμπαίκτη του, Αρμάντο Σαντίκου προχώρησαν σε διαδικτυακό παραλήρημα εναντίον του χριστιανισμού!

Σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα προχώρησε ο Άντι Λίλα μετά από επίσκεψη που δέχθηκε από ακραίο ιμάμη στην Αλβανία όπου και βρίσκεται ενόψει των υποχρεώσεων της Εθνικής του ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο Αλβανός μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα χλεύασε τον χριστιανισμό κοροϊδεύοντας του τακτικούς αγιασμούς που γίνονται συχνά στην ομάδα του μαζί με τον Ιμάμη και τον συμπαίκτη του, Αρμάντο Σαντίκου.

Οι τρεις άνδρες συνομίλησαν για περίπου δεκαεπτά λεπτά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση έγινε live μέσω του Facebook.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ρωτά πόσα άτομα τους παρακολουθούν μέσω του διαδικτύου και χαιρετάει με ισλαμικό ασπασμό.

Στη συνέχεια, ακολουθεί ένα παραλήρημα άνευ προηγουμένου.

Ο ποδοσφαιριστής του «Άγιαξ της Ηπείρου» αρχικά κοροϊδεύει τους συχνούς αγιασμούς που γίνονται στην ομάδα, αναφέροντας συγκεκριμένα πως «έκανα πίσω για να μην πέσει πάνω μου ούτε μια σταγόνα νερού».

Μετέπειτα, χλευάζει τους ιερείς και τον Μητροπολίτη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν του φίλησα το χέρι αλλά το άρπαξα και το έσφιξα».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στον προπονητή του στην ομάδα, Γιάννη Πετράκη, αναφέροντας πως όταν η ομάδα ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη και το ματς με τον ΠΑΟΚ, θέλησε να κατευθύνει το λεωφορείο προς την Βέροια ώστε να προσκυνήσουν σε ένα μοναστήρι, με τους παίκτες να ταλαιπωρούνται αφάνταστα.

«Παρότι είχε χιόνια στη Βέροια και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, ο προπονητής ήθελε να πάμε σε ένα μοναστήρι. Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ. Όταν είδαμε τους εαυτούς μας στην κορυφή του βουνού, αναρωτηθήκαμε τι κάνουμε εδώ. Οι περισσότεροι παίκτες δεν ήθελαν να κάνουμε κάτι τέτοιο, είχαμε Αργεντινούς και Βραζιλιάνους που δεν είναι Χριστιανοί και δεν πάνε στην εκκλησία».

Στο παραλήρημά του, ο Λίλα αναφέρεται επίσης και στον Πολ Κεϊτά (υπήρξαν συμπαίκτες στην ομάδα των Ιωαννίνων) με τον οποίο είχαν φτιάξει μια «ομάδα προσευχής».

Ο δεύτερος, μάλιστα, σε μία προπόνηση, στην οποία είχε προηγηθεί αγιασμός, σημάδευε με τη μπάλα τον ιερωμένο που είχε μείνει για να τους δει.

Η κίνησή του αυτή χαρακτηρίζεται ως «σκάνδαλο» αλλά και «ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας» από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας τα οποία και ζητούν την την παραδειγματική τιμωρία του Άντι Λίλα αλλά και του Αρμάντο Σαντίκου από τον προπονητή των «Αετών», Τζιάνι Ντε Μπιάζι.