Skip to main content

Προκαταρκτική για τα επεισόδια μετά την Πανβαλκανική πορεία αναρχικών

Ο εισαγγελέας ζητεί να πληροφορηθεί αν προκλήθηκαν ζημιές στο ΑΠΘ, ποια ήταν τα προληπτικά αστυνομικά μέτρα και τα εσωτερικά μέτρα φύλαξης του ΑΠΘ.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη λήξη πορείας αντιεξουσιαστών από τα Βαλκάνια το περασμένο Σάββατο.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της «έκρηξης», της «διακεκριμένης φθοράς», της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» κ.α.

Με την παραγγελία του ο εισαγγελέας ζητεί: Να πληροφορηθεί αν προκλήθηκαν ζημιές στο ΑΠΘ, ποια ήταν τα προληπτικά αστυνομικά μέτρα και ποια τα εσωτερικά μέτρα φύλαξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου απ' τα όργανα του. Να γίνει αξιοποίηση των μέσων της τεχνολογίας για τον προσδιορισμό των υπόπτων και εφόσον υπάρξουν ενδείξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων να ληφθούν ανώμοτες καταθέσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ομάδα άγνωστων ατόμων πέταξε αντικείμενα και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών για να τους απωθήσουν. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το Σιντριβάνι και έφτασαν μέχρι το ΠΑΜΑΚ.

 

Πηγή φωτογραφίας: Ελένη Αγαθοπούλου/ fb Ελένης Χοντολίδου