Skip to main content

Προκηρύχθηκε ο δρόμος Σερρών-Αμφίπολης

Στην προκήρυξη του έργου της κατασκευής του οδικού άξονα Σερρών-Αμφίπολης, με προϋπολογισμό μελέτης 37,5 εκατ. ευρώ, προχώρησε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην προκήρυξη του έργου της κατασκευής του οδικού άξονα Σερρών-Αμφίπολης, με προϋπολογισμό μελέτης 37,5 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από την υπογραφή της διακήρυξης δημοπρασίας από τη Γενική Γραμματέα, Μαρία Λιονή.

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα Αμφίπολη - Μεσοράχη (εθνική οδός Νο. 59) συνολικού μήκους 29 χλμ. με επεμβάσεις σε τμήματα συνολικού μήκους επί του κυρίως άξονα 7,2 χλμ.

Ειδικότερα, στο  πλαίσιο του έργου προβλέπεται η πλήρης κατασκευή τμημάτων του οδικού άξονα, συνολικού μήκους 7,2 χλμ., η κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου και πέντε ισόπεδων κόμβων, η κατασκευή δύο γεφυρών, ηλεκτροφωτισμός κόμβων και γεφυρών και η σταθεροποίηση και αποστράγγιση του εδάφους στο τμήμα Δραβήσκου - Μυρίνης και στην περιοχή  Δήμητρας.

Όπως υπογράμμισε η κ. Λιονή, «η εθνική οδός πρέπει να ολοκληρωθεί και είναι απολύτως απαραίτητο έργο για τη διασφάλιση σύγχρονων μετακινήσεων και μεταφορών στην Κεντρική Μακεδονία, αφού πρόκειται για έναν άξονα, που εκτός των τοπικών αναγκών του Νομού Σερρών, εξυπηρετεί και τις διανομαρχιακές και διαπεριφερειακές συνδέσεις στην περιοχή».

«Το έργο που θα δημοπρατήσουμε αρχίζει από τη γέφυρα του ανισόπεδου κόμβου του ποταμού Στρυμόνα, της Εγνατίας οδού και καταλήγει στον οικισμό της Μεσοράχης, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Σερρών - Δράμας. Ο υπόψη οδικός άξονας συνδέει την Εγνατία οδό με την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Προμαχώνας - Σέρρες - Καβάλα και με την εθνική οδό  Σερρών - Δράμας», συμπλήρωε.

Καταλήγοντας η γενική γραμματέας της περιφέρειας τόνισε ότι: «Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους άξονες, με ιδιαίτερη σημασία για τις εμπορευματικές μεταφορές. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε το έργο εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος των 29 μηνών μετά την υπογραφή της σύμβασης, καθώς η χρηματοδότηση είναι διασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 - 2013».