Τρίτη 21 Αυγούστου 2018
x

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο υπογράμμισε πως το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο.

Απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε σήμερα ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Γιγκίτ Μπουλούτ, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο» δήλωσε ο κ. Μπουλούτ (δείτε εδώ).

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών

Σχολιάζοντας με τις παραπάνω δηλώσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς, τόνισε: «Αχαρακτήριστες δηλώσεις, σαν αυτές του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και καλό θα ήταν, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το έχουμε ξαναπεί, καθείς και το μέτρο του...»

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο πρόσθεσε πως το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ο εν λόγω κύριος να είναι μελετηρός», σημειώθηκε τέλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ