Skip to main content

«Προνοιακά βοηθήματα» οι συντάξεις, τονίζει η Αλέκα Παπαρήγα

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, κατέθεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με θέμα το Ασφαλιστικό.
Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου κατέθεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με θέμα το Ασφαλιστικό.

Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για οδυνηρές συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι «κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση και επιβάλει, εκτός από την ονομαστική μείωση των μισθών και των συντάξεων, διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατάργηση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων (αύξηση απολύσεων, μείωση αποζημίωσης, κατάργηση ΣΣΕ, και του κατώτερου μισθού για τους νέους, μαθητεία, γενίκευση της εργασίας ανηλίκων κ.ά.)».

Τόνισε, ακόμη, ότι «οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά βοηθήματα» και ότι οι αλλαγές αυτές εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Ερωτά, λοιπόν, τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, πως τοποθετείται η κυβέρνηση για τις μαζικές αντιδράσεις των εργαζομένων, αλλά και πώς οι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν στις αυξημένες εργασιακές απαιτήσεις.