Skip to main content

Πρόωρη «άνοιξη» της Mercedes Benz - Πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο οι μέχρι τώρα ενδείξεις - καθώς οριστικά στοιχεία δεν έχουν βγει - δείχνουν ότι είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο, οι μέχρι τώρα ενδείξεις - καθώς οριστικά στοιχεία δεν έχουν βγει ακόμα - δείχνουν ότι είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Όπως μας λένε αρμοδίως, η Νο1 σε πωλήσεις αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Αύγουστο και στον Σεπτέμβριο ήταν η... Mercedes Benz!

Υπενθυμίζεται ότι από Ιούλιο στην Ελλάδα ισχύουν capital controls, ωστόσο το γεγονός δεν φαίνεται να πτόησε τον αγοραστικό οίστρο των Ελλήνων.

Βεβαίως, όπως για όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει μια εξήγηση: Συγκεκριμένα, όπως λέγεται, αγοραστές αυτών των αυτοκινήτων κυρίως είναι ότι όσοι είχαν βγάλει χρήματα από τις τράπεζες, για να μην «κουρευτούν». Ως γνωστόν, μεταξύ Ιανουαρίου - Ιουνίου υπολογίζεται ότι "έφυγαν" από τις καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες, περί τα 27 δισ ευρώ.

Ορισμένοι λοιπόν, "έριξαν" κάποια από αυτά τα λεφτά, μεταξύ άλλων, και στην αγορά ενός αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα ήταν ο συγκεκριμένος κλάδος να γνωρίσει μια ιδιαίτερη άνθηση από τα μέσα καλοκαιριού και μετά. Η οποία, βεβαίως, στην πορεία ανακόπηκε, όταν γνωστοποιήθηκαν οι "άγριες" προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας...