Skip to main content

Προπηλάκισαν εφοριακούς στο Αμύνταιο σε πανηγύρι (vid)

Οι έμποροι αντέδρασαν στην παρουσία των εφοριακών και όχι μόνο τους προπηλάκισαν αλλά και προχώρησαν σε μηνύσεις ενώ οδηγήθηκαν και στον εισαγγελέα.

Δύσκολες ώρες πέρασαν χθες το μεσημέρι τρεις εφοριακοί, οι οποίοι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Οι έμποροι αντέδρασαν στην παρουσία τους και όχι μόνο τους προπηλάκισαν αλλά και προχώρησαν σε μηνύσεις ενώ οδηγήθηκαν και στον εισαγγελέα.
 
Το επεισόδιο ξέσπασε χθες το μεσημέρι όταν κλιμάκιο ελεγκτών, αποτελούμενο από δύο γυναίκες και έναν άνδρα εφοριακό της ΔΟΥ Φλώρινας, πήγε για έλεγχο σε μεγάλη εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο στην οποία είχαν στηθεί πάνω από πεντακόσιοι πάγκοι εμπόρων.

Κατά τον έλεγχο, οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι έμπορος ζαχαρωδών είχε αδήλωτη ταμειακή μηχανή «μαϊμού». Όταν όμως οι εφοριακοί ανακοίνωσαν στην έμπορο την παράβαση και την ενημέρωσαν πως το προβλεπόμενο πρόστιμο φτάνει στα 2.500 ευρώ, εκείνη αντέδρασε και με την βοήθεια άλλων επαγγελματιών εμπόρων άρχισε να καταφέρεται κατά των εφοριακών.
 
Η ελεγχόμενη επαγγελματίας κατέθεσε και μήνυση σε βάρος των εφοριακών για κατάχρηση εξουσίας και υπέρβαση καθήκοντος. Επί τόπου βρέθηκε αμέσως αστυνομική δύναμη που οδήγησε τους εφοριακούς στο τμήμα, αλλά και την ίδια την έμπορο επειδή, αν και δεν της υπέβαλαν μήνυση οι εφοριακοί, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσαν σε βάρος της άλλες δικαστικές αποφάσεις.