Skip to main content

Προς ακύρωση η έκδοση δολαριακού ομολογιακού;

Μειωμένο είναι το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλη η πιθανότητα η Ελλάδα να ακυρώσει την έκδοση του δολαριακού ομολόγου, σύμφωνα με το Dow Jones Newsw
Μειωμένο είναι το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλη η πιθανότητα η Ελλάδα να μην προχωρήσει στην έκδοση του δολαριακού ομολόγου στο τέλος του μήνα, όπως αναμεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

«Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στις ΗΠΑ για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα», με αποτέλεσμα η Αθήνα να σκέφτεται να ακυρώσει την έκδοση, στην περίπτωση που «το ελάχιστο ζητούμενο ποσό δεν συγκεντρωθεί», σημείωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλο Έλληνα αξιωματούχο, η Αθήνα ελπίζει να αντλήσει «κεφάλαια μεταξύ 1 δισ. δολαρίων και 4 δισ. δολαρίων έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για άντληση κεφαλαίων ύψους 5-10 δισ. δολαρίων, γεγονός που αποδεικνύει το μειωμένο ενδιαφέρον στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ωστόσο, από την πλευρά της η κυβέρνηση διαψεύδει τις πληροφορίες που μετέδωσε το δίκτυο. Όπως δήλωσε, επίσης, ανώνυμος ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα σχέδια για roadshow ομολόγου στις ΗΠΑ.