Skip to main content

Προς εξομάλυνση οι σχέσεις Μπουτάρη – Αβραμόπουλου

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν δύο φορές μέσα στον περασμένο Δεκέμβριο, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των τεταμένων σχέσεων τους.

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έντονων συγκρούσεων φαίνεται να εξομαλύνονται οι σχέσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη και συνιδρυτή της «Πρωτοβουλίας» Παναγιώτη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες συναντήθηκαν δύο φορές, μέσα στον περασμένο Δεκέμβριο, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των τεταμένων σχέσεων.  

Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του δημάρχου προς τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτό το κάλεσμα.

Οι δύο άντρες, οι σχέσεις των οποίων είχαν διαρραγεί από τον Μάρτιο του 2017, ξεκίνησαν να συζητούν τις διαφορές τους, προκειμένου να κατευναστούν οι εκατέρωθεν εντάσεις και να αρθούν τα αδιέξοδα.

Πηγές αναφέρουν ότι από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η ανάληψη θέσης ευθύνης, αλλά η πορεία της παράταξης και η παραγωγή έργου από τη διοίκηση. Παράλληλα, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι σε αυτές τις συζητήσεις πρέπει να είναι συνομιλητής και ο έτερος συνιδρυτής Ανδρέας Κουράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, Μπουτάρη και Αβραμόπουλο, όπου θα ξεκαθαριστούν σταδιακά όλα τα ζητήματα.

Σημειώνεται πως τους τελευταίους μήνες της περασμένης χρονιάς διατυπώθηκαν σκληρές εκφράσεις ανάμεσα στους δυο άντρες. Μάλιστα, σε αρκετές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου βγήκαν τα μαχαίρια με εκατέρωθεν βολές και βαρείς χαρακτηρισμούς.

Ο δήμαρχος πάντως είχε, ήδη, εκφράσει, από το καλοκαίρι, σε συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας, την πρόθεσή του να καλέσει τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου σε συνάντηση.