Skip to main content

Προς τη Φλόριντα κινείται ο τυφώνας Ίρμα - Προετοιμασίες για εκκένωση

Περίπου 100.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν καταφύγιο - Από τον καταστροφικό τυφώνα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι

Προς τη Φλόριντα κινείται ο καταστροφικός τυφώνας Ίρμα, με τις αρχές της Πολιτείας να προετοιμάζουν τους πολίτες της για εκκένωση.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι όλοι οι κάτοικοι της Πολιτείας αυτής, η οποία αναμένεται ότι θα πληγεί από τον καταστροφικό κυκλώνα Ίρμα το πρωί της Κυριακής, «θα πρέπει να προετοιμαστούν να την εγκαταλείψουν σύντομα».

«Μην αγνοείτε τις εντολές εκκένωσης. Να θυμάστε: μπορούμε να ξαναχτίσουμε το σπίτι σας, δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη ζωή σας. Όλοι πρέπει να προετοιμαστούν για εκκένωση σύντομα», προειδοποίησε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Φλόριντα έχει πληθυσμό 20 εκατομμυρίων αλλά μέχρι στιγμής οι εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης αφορούν μόνο 1 εκατομμύριο ανθρώπους στην Πολιτεία αυτή και στη γειτονική Τζόρτζια.


«Η Ίρμα πρόκειται να είναι καταστροφική για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, Μπροκ Λονγκ, την ώρα που εντείνονται οι προετοιμασίες για τον τυφώνα που αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λονγκ προειδοποίησε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν καταφύγιο, ενώ ολόκληρα τμήματα της πολιτείας δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτήν τη στιγμή η Ίρμα κινείται δυτικά προς την Κούβα και τις Μπαχάμες, προτού συνεχίσει την πορεία του προς τη Φλόριντα.

Από τον τυφώνα Ίρμα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι. Ειδικότερα, 9 θάνατοι καταγράφηκαν στις γαλλικές αποικίες, ένας στην Ανγκίλα, ένας στην Μπαρμπούντα, τέσσερις στις Παρθένες Νήσους και τρεις στο Πουέρτο Ρίκο.

Προειδοποιήσεις Τραμπ

«Ο τυφώνας Ίρμα είναι επικών διαστάσεων, ίσως μεγαλύτερος από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει ποτέ», έγραψε στο twitter ο Τραμπ, συμπληρώνοντας: «Μείνετε ασφαλείς και φύγετε από τον δρόμο του, αν είναι δυνατόν».