Skip to main content

Μία είναι η απάντηση στα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας

Ο αποχαιρετισμός Έιντε, η κλήρωση για τους σημαιοφόρους, τουρκικά και στα νηπιαγωγεία της Θράκης και η παραίτηση Τσακνή από την ΕΡΤ.

Στην Κύπρο για να αποχαιρετήσει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαρθ Έιντε ο οποίος στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Νορβηγία όπου θα διεκδικήσει έδρα στη Βουλή στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, με πιθανότητα να αναλάβει το υπουργείο Eξωτερικών της χώρας.

Του ευχόμαστε ολόψυχα να εκλεγεί για να απαλλαχτούμε από τον φαιδρό αυτόν τύπο [αν και πάλι κάποιο ανθρωπάριο θα μας στείλουν, όπως κάνουν συνήθως]. Σκεφτείτε τώρα τον Έιντε υπουργό της Νορβηγίας να κοντράρεται σε άλλο γήπεδο με τον Ν. Κοτζιά. Θα ζήσουμε ωραίες καταστάσεις.

Αποχώρησε από τον αγώνα με την ομάδα των Σκοπίων η Εθνική Χάντμπολ των Νεανίδων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για αθέτηση των προβλεπόμενων όρων σχετικά με την επίσημη ονομασία των Σκοπίων. Ενώ η Εθνική των Σκοπίων τήρησε τα συμφωνηθέντα αναφορικά με τις εμφανίσεις των αθλητριών, οι προπονητές και οι συνοδοί της, εμφανίστηκαν στον πάγκο με μπλούζες που έγραφαν "Macedonia".

Αποτέλεσμα: Τιμώρησαν την δική μας Εθνική με αποκλεισμό και πρόστιμο. Δεν μπορούμε ούτε τους Σκοπιανούς να κουμαντάρουμε, κι ο Τσίπρας έχει πρόγραμμα να αλλάξει την Ευρώπη [μετά έχει σειρά η Υφήλιος, και στη συνέχεια ο Γαλαξίας].

Μια μόνο είναι η απάντηση, για να τελειώνουμε κάποτε μ’ αυτούς. Ο Ν. Κοτζιάς να ματαιώσει τη συνάντηση που προγραμματίστηκε για τα τέλη Αυγούστου, με τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Ντιμιτρόφ. Και οι συζητήσεις για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, σταματούν εδώ. Αν "καταπιούμε" κι αυτό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Το υπουργείο Παιδείας βάλθηκε να τουρκοποιήσει την Θράκη, όπου εκτός των πολλών άλλων φιλοτουρκικών παρεμβάσεων, εισάγει τώρα και στα νηπιαγωγεία τα τουρκικά. Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης εξέδωσε νέα ανακοίνωση βόμβα, επισημαίνοντας ότι «Ασκείται πίεση να ικανοποιηθεί το αίτημα όλων αυτών που αυτόκλητα έχουν οριστεί ως προστάτες της μουσουλμανικής μειονότητας, με ορατό τον κίνδυνο να αποτελέσει την "κερκόπορτα" για τη γενίκευση της τουρκικής γλώσσας…»

Υπουργός Άμυνας της Ιταλίας η Ρομπέρτα Πινότι. Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας η Σιλβί Γκουλάρ. Υπουργός Άμυνας της Ισπανίας η Κάρμε Τσακόν. Υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας η Jeanine Hennis-Plasschaert. Πρώην υπουργός Άμυνας της Τσεχίας η Καρολίνα Πικ. Υπουργός Άμυνας της Νορβηγίας η Marie Eriksen Søreide.

Κι εμείς έχουμε τον Καμμένο; Γιατί δεν αναλαμβάνει το Υπουργείο η Χριστοδουλοπούλου να προσαρμοστούμε κι εμείς στο "φιλειρηνικό στράτευμα";

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής. Μεγάλη απώλεια για τον ελληνισμό. Ως γνωστόν, με τις ικανότητές του η ΕΡΤ… μεγαλούργησε. Άσε, που θα στερηθούμε και το αριστερό του ήθος, που θαυμάσαμε κατά τη συνάντησή του με την Ραχήλ Μακρή. Αλλά, μη στενοχωριέστε. Τέτοιες προσωπικότητες έχει πολλούς η Αριστερά. Κάποιος άλλος, με το ίδιο "ηθικό πλεονέκτημα", θα τον αντικαταστήσει επάξια.

Προς τι η έκπληξη για την κλήρωση στους σημαιοφόρους; Ο Καρανίκας δεν υποστηρίζει ότι «η αριστεία είναι χολέρα»; Ποιος κυβερνητικός χρειάστηκε να αριστεύσει για να καταλάβει ακριβοπληρωμένη -και από τους ανέργους- θέση; Γιατί λοιπόν να κοπιάζει κάποιος να αριστεύσει; Διακρίνεται στις καταλήψεις, και γίνεται μέχρι και πρωθυπουργός. Και από μπάρμαν γίνεται σύμβουλος Στρατηγικής.