Skip to main content

Προς τιμήν των 130 αστυνομικών το μνημείο πεσόντων στη Θεσσαλονίκη

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση παρουσία πλήθους εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παρουσία πλήθους εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Στη Θεσσαλονίκη, μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 130 αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας.

Την ανέγερση του μνημείου, το οποίο κατασκεύασε ο Γιώργος Ιορδάνου, ανέλαβε η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και όπως τόνισε ο πρόεδρος της, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, μιλώντας στη Voria.gr σήμερα ήταν μια στιγμή ύψιστου συμβολισμού κατά την οποία οι αστυνομικοί τίμησαν τους συναδέρφους τους.

«Ήταν τιμή μας που παρεβρέθησαν οι τοπικοί φορείς τη σημαντική αυτή στιγμή» πρόσθεσε ο κ. Τσαϊρίδης. Σημειώνεται όντως πως η προσέλευση στην τελετή ήταν μεγάλη.
Ενδειτκικά αναφέρεται ότι το «παρών» έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης και Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου καθώς και αξιωματικοί και στρατηγοί.