Skip to main content

Προσφυγικό, αξιολόγηση και επεισόδια οπαδών στο υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό: Προσφυγική κρίση, αξιολόγηση προγράμματος και βία στα γήπεδα επί τάπητος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, για όλα τα μείζονα ανοιχτά ζητήματα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται, όπως είναι φυσικό, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, με την κυβέρνηση να δημιουργεί Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, το οποίο θα αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους υπουργούς του για τα αποτελέσματα της πρωινής συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος στις δηλώσεις του απηύθυνε κάλεσμα στους πρόσφυγες/μετανάστες να μην έρχονται στην Ελλάδα, καθώς δεν είναι πλέον χώρα τράνζιτ, λόγω των κλειστών συνόρων (δείτε περισσότερα εδώ).

Θα γίνει ακόμη ενημέρωση σχετικά με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς, με την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα να βρίσκεται στον αέρα λόγω των διαφωνιών ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ σχετικά με το ύψος του δημοσιονομικού κενού του 2016, και άρα των μέτρων που θα ζητηθούν από την κυβέρνηση.

Εξάλλου, τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και η βία στα ελληνικά γήπεδα, με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, να εισηγείται «λουκέτο» στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, με τη ρίψη φωτοβολίδων από οπαδούς του ΠΑΟΚ και τις συμπλοκές με τα ΜΑΤ εντός του αγωνιστικού χώρου.