Skip to main content

Προσφυγικό και κρίση στην τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Βέμπερ

Η εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ «σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας εποχής», σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ

Το προσφυγικό και η οικονομική κρίση απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, την τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Βέμπερ για την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον κ. Μητσοτάκη και σχολίασε ότι η εκλογή του «σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας εποχής».

Συζητήθηκαν θέματα άμεσης προτεραιότητας της ΕΕ, όπως το προσφυγικό, η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η πορεία της ευρωπαϊκής εμβάθυνσης, ενώ διαπιστώθηκε η ανάγκη βελτίωσης της εικόνας της ΕΕ στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.   

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προσβλέπει σε παραγωγική συνεργασία με το ΕΛΚ.

Για το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τον καίριο ευρωπαϊκό ρόλο, που έχει αναλάβει η Ελλάδα, δεδομένου του δυσβάσταχτου βάρους που επωμίζεται, το αδιαπραγμάτευτο της διατήρησης της Ζώνης Σένγκεν, καθώς και την πιεστική ανάγκη να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της Τουρκίας για τον περιορισμό του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Υπογράμμισε, επισης, την ανάγκη να διασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή έξοδος της Ελλάδας από την οικονομική κρίση και με την ενεργό, παραγωγική συμπαράσταση των ευρωπαίων εταίρων.