Skip to main content

Προσφυγόπουλα της ΑΡΣΙΣ θα αντιμετωπίσουν ένστολους στο γρασίδι

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής ένταξης μέσω του αθλητισμού και η προώθηση της κοινωνικής δραστηριότητας των παιδιών.

Τον τρίτο του αγώνα ετοιμάζεται να δώσει το Football Club ARSIS, αύριο, Παρασκευή 20 Απριλίου στις 20:15. Τα προσφυγόπουλα της ΑΡΣΙΣ θα αντιμετωπίσουν την Atlas FC, την ομάδα ποδοσφαίρου που αποτελείται από κληρωτούς και αξιωματικούς στρατιωτικών μονάδων της Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο Planet fc (περιοχή αεροδρομίου).

Το Football Club ARSIS είναι η ποδοσφαιρική ομάδα που συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2018 από προσφυγόπουλα. Πρόκειται για ασυνόδευτους ανήλικους έφηβους και νεαρούς ενήλικες που διαμένουν σε ξενώνες και σε κοινωνικά διαμερίσματα της ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων. 

Σκοπός της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής ένταξης μέσω του αθλητισμού και η προώθηση της κοινωνικής δραστηριότητας μειονεκτούντων παιδιών και νέων. Χρηματοδότης του εγχειρήματος είναι το PIER program- Protection, Integration, Education for Refugees, αρωγός το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδος, ενώ υποστηρικτής της προσπάθειας είναι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στους δύο προηγούμενους αγώνες του 2ου γύρου του πρωταθλήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το Football Club ARSIS είχε βρεθεί αντιμέτωπo με τις ποδοσφαιρικές ομάδες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και των ΕΛΠΕ, ενώ τον Μάιο (8/5) θα αγωνιστεί με την ομάδα του προσωπικού του ΙΚΑ.