Skip to main content

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της Qatar Airways στο «Μακεδονία» (vid)

Η πρώτη πτήση της Qatar Airways από τη Ντόχα προς τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Μακεδονία εγκανιάζοντας τη νέα αεροπορική σύνδεση.

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η άφιξη της πρώτης πτήσης της Qatar Airways από τη Ντόχα προς τη Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε σχηματίστηκε μια εντυπωσιακή αψίδα από πίδακες νερού.

Στην τελετή, με μουσικο - χορευτικά σχήματα, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Γιώργος Θάνος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλευρά της Fraport παρών ήταν ο γενικός διεθυντής εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης Γιώργος Βήλος και ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων Γιάννης Παπάζογλου.

 

«Με τη σύνδεση Ντόχα-Θεσσαλονίκη το αεροδρόμιο Μακεδονία ανοίγει στη διεθνή αγορά. Μέσω Ντόχας η Qatar θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα με προορισμούς σε Αυστραλία και Ασία και πιο συγκεκριμένα με Κίνα και Ιαπωνία», δήλωσε ο κ.Βήλος.

Η πτήση Ντόχα-Θεσσαλονίκη, κατά τον ίδιο, έχει τουριστικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Το πρώτο δρομολόγιο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, είχε πληρότητα 90%.

 

Ο γενικός διεθυντής εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης Γιώργος Βήλος κόβει την κορδέλα μετά την άφιξη της πρώτης πτήσης

 

Η Θεσσαλονίκη είναι ο δεύτερος προορισμός της εταιρείας στη χώρα. Οι τέσσερις νέες πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Ντόχας και Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Airbus A320, με 12 θέσεις στη Διακεκριμένη Θέση και 132 θέσεις στην Οικονομική Θέση. Επιπρόσθετα, η εταιρεία προσφέρει και τρεις πτήσεις την ημέρα για την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ.Βήλο, στόχος είναι η πτήση Ντόχα-Θεσσαλονίκη να γίνει καθημερινή.