Skip to main content

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ, μετά την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου.

Δημοσιεύτηκε σήμερα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητα (ΤΧΣ), μετά την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου.

Kαταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης είναι η 1η Ιουνίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος και θα προεδρεύει της Εκτελεστικής Επιτροπής, θα επιλεγεί από μία ειδική επιτροπή ενώ ο διορισμός του θα γίνει με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με τη σύμφωνη γνώμη του Euro Working Group. Η διάρκεια του διορισμού δεν θα υπερβαίνει την 30η Ιουνίου 2017.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια και προϋποθέσεις:

- Εκπαίδευση: Πανεπιστημιακός τίτλος, ιδανικά σε Οικονομικά ή χρηματοοικονομικά
- Γλώσσες: 'Απταιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας
- Γνωστικό Αντικείμενο: Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα επιλεγεί μεταξύ προσώπων με διεθνή εμπειρία σε τραπεζικά θέματα ή σε θέματα εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων

Ο υποψήφιος θα πρέπει επίσης να έχει άριστες διοικητικές δεξιότητες, υψηλού επιπέδου διαπραγματευτικές ικανότητες, ευρεία κατανόηση επιχειρηματικών θεμάτων, επαγγελματική ηθική και ανεξαρτησία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα διοριστεί υπό τον περιορισμό της απουσίας οποιασδήποτε προσωπικής ή νομικής σύγκρουσης συμφερόντων ή συναφών περιορισμών, όπως περιγράφονται στο άρθρο 4 του Ν. 3864/2010. Οι αιτούντες θα προσκληθούν να επιβεβαιώσουν τα ανωτέρω και με το διορισμό τους να υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.