Skip to main content

Πρόσωπο έκπληξη για την ηγεσία του ΟΑΣΘ-Διεργασίες στο παρασκήνιο(upd)

Έντονος διαγκωνισμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν τα ηνία του κρατικού πλέον Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών.

του Νίκου Ηλιάδη

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις κινήσεις του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη όσον αφορά την παρουσίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με όσα μετέδιδαν χθες συνεργάτες του, ο υπουργός επρόκειτο να βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη προκειμένου σήμερα να εγκαταστήσει στον Οργανισμό τα έξι από τα εννέα μέλη του δ.σ. του κρατικού πλέον Οργανισμού. Ωστόσο, από χθες το βράδυ τα ίχνη του υπουργού είχαν χαθεί και ουδείς, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και στο παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου στο Διοικητήριο γνώριζαν εάν και πότε θα έλθει ο κ. Σπίρτζης στη Θεσσαλονίκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, το πρωθυπουργικό γραφείο ακόμη και κάποιοι οι οποίοι προαλείφονται να είναι μεταξύ των μελών του νέου δ.σ. του ΟΑΣΘ, προσπαθούσαν να πληροφορηθούν από δημοσιογράφους το πρόγραμμα του υπουργού.

Τελικά λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ο κ.Σπίρτζης θα ανακοινώσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σήμερα στις 6 το απόγευμα στο ΥΜΑΘ.

Όλη αυτή η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ονομάτων του νέου δ.σ. (υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι τυπικά η τελευταία ημέρα για τον ορισμό τους, βάσει του ψηφισθέντος νόμου), επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονος διαγκωνισμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν τα ηνία του κρατικού ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή η οποία μίλησε στη Voria.gr για μία από τις δύο κρίσιμες θέσεις στην ηγεσία του Οργανισμού, του προέδρου (πιθανότατα) ή του διευθύνοντα συμβούλου, προορίζεται το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επιλογή του έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό του κόμματος και είναι μία από τις αιτίες της καθυστέρησης στην ανακοίνωση των ονομάτων. Η ίδια πηγή αναφέρει στη Voria.gr ότι «εάν οι αντιδράσεις συνεχιστούν δεν αποκλείεται τελικά ο Στέλιος να αποσυρθεί».

Προστριβές, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνονται και για κάποιες άλλες θέσεις τις οποίες προορίζονται να καταλάβουν επίσης κομματικά στελέχη. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, εξ αιτίας αυτών των προστριβών, το πιθανότερο σενάριο είναι οι ανακοινώσεις να γίνουν τελικά αύριο.