Skip to main content

Προσωρινές οι 2 στις 3 θέσεις εργασίας που θα ανοίγουν από το 2011

Ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα και να ανησυχήσει ανάλογα το οικονομικό επιτελείο και την κυβέρνηση συνολικότερα είναι αυτό που έχει να κάνει με την απασχόληση και το είδος
Ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα και να ανησυχήσει ανάλογα το οικονομικό επιτελείο και την κυβέρνηση συνολικότερα είναι αυτό που έχει να κάνει με την απασχόληση και το είδος της, όπως θα διαμορφωθεί από το 2011 και μετά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του επιστημονικού προσωπικού της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων της, που δεν διαψεύδονται εν πολλοίς από το υπουργείο Εργασίας, από του χρόνου, για κάθε τρεις θέσεις εργασίας που θα ανοίγουν, οι δύο θα είναι προσωρινού χαρακτήρα, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τις απολαβές, αλλά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και μόνο η μία θα είναι μονίμου χαρακτήρα. Μόλις μέχρι πριν από έναν χρόνο η αναλογία ήταν αντίθετη, ενώ οι προβλέψεις που γίνονται για το 2012 είναι ακόμα χειρότερες.

Η εκτίμηση αυτή έγινε στη Voria.gr με αφορμή το δημοσίευμα που είχε «ανεβάσει» χθες για το πρόβλημα της ανεργίας, που εξελίσσεται σε μάστιγα κι αναμένεται να σπάσει ακόμα και το φράγμα του 14% το ‘11. Η ΓΣΕΕ επιμένει ότι το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας ήδη από του χρόνου θα έχει διαμορφωθεί στο 20%, γεγονός το οποίο, όπως σημειώθηκε με νόημα, παραπέμπει σε εποχές της δεκαετίας του ‘60, λίγο πριν ξεκινήσει και κορυφωθεί το τελευταίο μεταναστευτικό κύμα στη χώρα μας.