Skip to main content

Προσωρινό λουκέτο σε 370 οργανώσεις έβαλε η Τουρκία

Η Άγκυρα υπεραμύνθηκε της απόφασής της για το λουκέτο, καταγγέλλοντας ότι οι συγκεκριμένες οργανώσεις συνδέονται με την τρομοκρατία.

Προσωρινό λουκέτο σε 370 μη κυβερνητικές οργανώσεις έβαλε χθες βράδυ η τουρκική κυβέρνηση, διευρύνοντας τις διώξεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Η Άγκυρα υπεραμύνθηκε της απόφασής της, καταγγέλλοντας ότι οι συγκεκριμένες οργανώσεις συνδέονται με την τρομοκρατία.

«Οι οργανώσεις δεν κλείνουν, αναστέλλεται η δραστηριότητά τους, καθώς υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, διαβεβαιώνοντας ότι η Τουρκία θα πολεμήσει την τρομοκρατία σε κάθε μέτωπο.

Από τις 370 οργανώσεις, οι 153 κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, οι 190 με το κουρδικό ΡΚΚ, οι 19 με την οργάνωση της άκρας αριστεράς DHKP-C και οι εναπομείνασες οκτώ με το Ισλαμικό Κράτος.

«Είναι αδύνατο για εμάς, να θεωρήσουμε δημοκρατικό το κλείσιμο ή τη διακοπή των δραστηριοτήτων οργανώσεων χωρίς δικαστικές αποφάσεις» αντέδρασε ο τουρκικός δικηγορικός σύλλογος, ο οποίος συγκαταλέγεται στις οργανώσεις που επλήγησαν από την απόφαση της κυβέρνησης.