Skip to main content

Πρόστιμο από το Χ.Α του Λονδίνου στη Regal Petroleum

Πρόστιμο ύψους 600.000 στερλινών (1 εκατ. δολ.) επέβαλε το Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (LSE) στη Regal Petroleum για δημοσιοποίηση παραπλανητικών πληροφοριών σε επενδυτές όσον αφορά στις έρευνες
Πρόστιμο ύψους 600.000 στερλινών (1 εκατ. δολ.) επέβαλε το Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (LSE) στη Regal Petroleum για δημοσιοποίηση παραπλανητικών πληροφοριών σε επενδυτές όσον αφορά στις έρευνες πετρελαίου στο Βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το LSE, ανακοινώσεις που εξέδωσε η βρετανική παραγωγός πετρελαίου το διάστημα από το 2003 μέχρι το 2005 παρουσίαζαν υπερβολικά ευοίωνες τις προοπτικές των κοιτασμάτων στην Ελλάδα και η εταιρεία καθυστέρησε να ενημερώσει τους επενδυτές για την απουσία πετρελαίου στις περιοχές.

«Ο αριθμός, η φύση και η διάρκεια των παραβάσεων δείχνουν ένα συστηματικό πρότυπο συμπεριφοράς, το οποίο φανερώνει μια απερίσκεπτη περιφρόνηση των κανονισμών της Παράλληλης Αγοράς (ΑΙΜ)», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση περί μη εξεύρεσης πετρελαίου στα ελληνικά κοιτάσματα οδήγησαν σε βουτιά 80% τις μετοχές της Regal και στην παραίτηση του προέδρου της εταιρείας Φρανκ Τίμις.


Πηγή: Reuters