Skip to main content

Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, μετά το χρέος διαμήνυσε η Λαγκάρντ

Τη συμπαράστασή της για τον ελληνικό λαό εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Τη συμπαράστασή της για τον ελληνικό λαό εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε δηλώσεις της, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις πριν οι ευρωπαίοι εταίροι της χώρας εξετάσουν την απομείωση του δημοσίου χρέους της.

«Καταλαβαίνω την αγανάκτηση του απλού πολίτη, συμπάσχω με τον ελληνικό λαό», είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, μιλώντας στο CNN. «Ελπίζω το δημοψήφισμα να δώσει περισσότερη διαύγεια και σιγουριά για την κατάσταση», σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters ρωτήθηκε τι κατά τη γνώμη της πρέπει να προηγηθεί: οι δεσμεύσεις της Αθήνας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ή η ελάφρυνση του χρέους της από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

«Δοθέντος του πού βρισκόμαστε, υποψιάζομαι ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο να δούμε μια σοβαρή πρωτοβουλία για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και έπειτα από αυτό να ακολουθήσει η άλλη πλευρά μειώνοντας το χρέος» απάντησε.

Η κ. Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο θεωρεί εταίρους όλες τις εκλεγμένες κυβερνήσεις. Απέφυγε να σχολιάσει την πρόσφατη πρόταση της κυβέρνησης, σημειώνοντας πάντως: «Έχουμε λάβει τόσες πολλές 'τελευταίες' προτάσεις, που έχουν αλλάξει, τροποποιηθεί, τις τελευταίες ημέρες, που είναι αβέβαιο ποια θα είναι η τύχη αυτής της τελευταίας πρότασης».