Skip to main content

Πρόταση Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία προανήγγειλε ο Τσίπρας

Το πάρτι που έγινε στην Υγεία θα έρθει στην επιφάνεια μέχρι και το τελευταίο δεκαδικό ψηφίο και οι ευθύνες θα αποδοθούν, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για τα σκάνδαλα στην Υγεία» θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, μετά την ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.

Όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας, το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα σύννεφα στον χώρο της Υγείας, με δημοσιεύματα, δικογραφίες, εισαγγελικές παρεμβάσεις, «το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο».

Διευκρίνισε πως μιλάει για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το «μαύρο» χρήμα, όπως είπε, που πήγαινε υπό μορφή διαφημίσεων σε κολλητούς και ημετέρους και ρώτησε «γιατί δεν έλεγαν τίποτα τα ΜΜΕ επί πέντε χρόνια». Αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση της Novartis, καθώς και σε υπερτιμολογήσεις.

«Το πάρτι που έγινε στην Υγεία θα έρθει στην επιφάνεια μέχρι και το τελευταίο δεκαδικό ψηφίο και οι ευθύνες θα αποδοθούν είτε είναι πολιτικές είτε ποινικές» διεμήνυσε. Πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν μας ενδιαφέρει το θέμα της παραγραφής, είναι ένας άθλιος νόμος που πρέπει να αποφασισουμε όλοι μαζί να αλλάξει». «Δεν είναι η ρεβάνς το θέμα, αλλά να αποδοθεί Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, πρέπει να να δούμε πού πήγαν αυτά τα χρήματα, πώς ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση για διαλεύκανση όλων των σκοτεινών υποθέσεων, όπως τις χαρακτήρισε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά και στην πρόταση που έχουν ήδη καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί Γιάννου Παπαντωνίου. «Δεν πρέπει ο λαός να δει, να μάθει;» διερωτήθηκε.

«Εγώ θα είχα πρόβλημα, υπουργοί μου να πηγαίνουν σε προανακριτικές (…) δεν θα πήγαινα στο Μαντείο των Δελφών να το παίζω σοφός» ανέφερε, κλείνοντας τη σχετική αναφορά ο Πρωθυπουργός.