Skip to main content

Ο Μητσοτάκης ζήτησε εξεταστική για Καμμένο - Γιαννουσάκη

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε στον κ. Τσίπρα να γίνει εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση - Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε.

Σε μετωπική επίθεση μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η συζήτηση για την Οικονομία που έγινε στη Βουλή.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέει ασύστολα ψέματα και ότι η κυβέρνησή του υπέγραψε ένα τέταρτο μνημόνιο.

«Θα υπογράψετε ό,τι σας ζητηθεί για να μείνετε στην καρέκλα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τα ψέματα που είπε πριν τις εκλογές του 2015.
«Ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι το κόστος της διαπραγμάτευσης ανήλθε στα 100 δισ. ευρώ» επισήμανε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Politico, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Μη μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο για τη Χρυσή Αυγή γιατί μαζί με τη Χρυσή Αυγής ρίξατε την προηγουμενη κυβέρνηση» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως «η τρομοκρατία στην Ελλάδα, όχι η βία, με μία εξαίρεση, την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας Αριστεράς».

Παράλληλα, ο  πρόεδρος της ΝΔ επανήλθε στην υπόθεση της συνομιλίας του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. «Γνωρίζατε ότι ο κ. Καμμένος συνομίλησε με ισοβίτη; Περιμένω μια απάντηση» ανέφερε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι «όσο αγαθές μπορεί να είναι οι προθέσεις αυτού που εμπλέκεται, αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες».

«Δύο τινά συμβαίνουν. Ή το γνωρίζατε, οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μια υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν τον γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», ολοκλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρότεινε στον κ. Τσίπρα να γίνει εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα αυτό.

«Ιδού η Ρόδος, ελάτε να φτιάξουμε μια εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την τηλεφωνική επαφή του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη.

Τσίπρας: Αφιερώσατε χρόνο για Καμμένο-Πολάκη

Την πρόταση Μητσοτάκη για την εξεταστική επιτροπή απέρριψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αφιέρωσε τα πρώτα 15 λεπτά της ομιλίας του στις συνομιλίες κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και στις αναρτήσεις του κ. Πολάκη εναντίον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Προκαλέσατε μια συζήτηση για την οικονομία και περίμενα να έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικά αλλά η ένδεια των επιχειρημάτων σας για την οικονομία σας οδήγησε σε αυτά τα 15 λεπτά», είπε ο πρωθυπουργός. 

Μάλιστα ανέφερε «νόμιζα ότι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την προ ημερησίας για την οικονομία. Αντ' αυτού αφιέρωσε για να σχολιάσει τα tweet του κ. Καμμένου και τις αναρτήσεις στο facebook του κ. Πολάκη.

Κύριε Μητσοτάκη δεν είστε τρολ στα social media, είστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο πρωθυπουργός.