Skip to main content

Πρόταση μομφής ετοιμάζει η ΝΔ- Διορία σε Μαξίμου μέχρι σήμερα το βράδυ

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση μομφής η Νέα Δημοκρατία - Διορία μέχρι το βράδυ σε Μαξίμου για να αποδείξει ότι διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πρόταση μομφής ετοιμάζεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που το Μαξίμου δεν αποδείξει ότι διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να συνάψει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το χρονικό περιθώριο για να δοθεί αυτή η απάντηση από το Μαξίμου είναι σήμερα το βράδυ. Αν δεν υπάρξει μια τέτοια απάντηση τότε η ΝΔ εμφανίζεται αποφασισμένη να καταθέσει την πρόταση μομφής εκτός απροόπτου αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Τα σενάρια που έφεραν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέτει μια τέτοια πρόταση ακόμα και σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί γεγονός το οποίο θα «πάγωνε» τη συζήτηση των προαπαιτούμενων και θα προκαλούσε αναβολή στην ψήφισή τους ουσιαστικά ακυρώθηκαν με τη δήλωση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής του ESM, Κλαόυς Ρέγκλινγκ. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι εξεύρεση οριστικής λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο, αλλά να επιτευχθεί στο επικείμενο Εurogroup της 21ης Ιουνίου.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση είχε δρομολογήσει την επείγουσα διαδικασία με το επιχείρημα ότι έπρεπε το αργότερο αύριο να ψηφιστούν, να δημοσιευθεί ο νόμος στο ΦΕΚ ως προϋπόθεση για αν συζητηθεί η ρύθμιση του χρέους στην κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup.

Σημειώνεται δε, ότι από το μεσημέρι άρχισε η συλλογή υπογραφών μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ, ενέργεια απαραίτητη για την υποβολή πρότασης μομφής. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η εν λόγω συζήτηση μπορεί να αρχίσει μετά από δύο μέρες ή και άμεσα σε περίπτωση που το ζητήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου θα ζητήσει άμεσα έναρξη της διαδικασίας, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η έγκριση της πρότασης μομφής θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής.