Skip to main content

Πρωθυπουργός Βελγίου: Φοβόμασταν επίθεση και έγινε

Ο Βέλγος πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι εξακολουθούν να υπάρχουν υποψίες για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις γεγονός. Σε συναργερμό οι αρχές.

Για «τυφλές, βίαιες και δειλές επιθέσεις» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ σε διάγγελμά του προς τον βελγικό λαό, σχετικά με τα «τυφλά» τρομοκρατικά χτυπήματα στο αεροδρόμιο και το μετρό της χώρας.

«Φοβόμασταν επίθεση και έγινε» δήλωσε ο Μισέλ σε δραματικό τόνο, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι εξακολουθούν να υπάρχουν υποψίες για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις γεγονός που θέτει σε ύψιστο συναγερμό στις βελγικές αρχές οι οποίες λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και τραυματίες «ορισμένοι σε σοβαρή κατάσταση», χωρίς όμως να δώσει ακριβή αριθμό θυμάτων.

Ανακοίνωσε επίσης ότι στην παρούσα φάση οι βελγικές αρχές προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση. «Την ώρα της τραγωδίας πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και αλληλέγγυοι» είπε ο πρωθυπουργός του Βελγίου.

Την ίδια ώρα η Γαλλία ζητεί να ενισχυθεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας στην Ευρώπη, με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, να ανακοινώνει την ανάπτυξη επιπλέον 1.600 αστυνομικών και μελών της χωροφυλακής στη χώρα.