Skip to main content

Πρώτη παρουσίαση σήμερα για την «Γοργόνα» σε φιλανθρωπικό δείπνο

Η παρουσία του κρασιού θα γίνει στο πλαίσιο φιλανθρωπικού δείπνου στις 20.30, στο εστιατόριο «Be» του ξενοδοχείου Excelsior

Στο κοινό θα παρουσιαστεί σήμερα, για πρώτη φορά και στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival, η «Γοργόνα», το πρώτο κρασί που παράγεται από τα αμπέλια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η παρουσία θα γίνει στο πλαίσιο φιλανθρωπικού δείπνου στις 20.30, στο εστιατόριο «Be» του ξενοδοχείου Excelsior (Κομνηνών 10 Μητροπόλεως). Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ινώδη Νόσο.

Το δείπνο θα προλογίσουν ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, Στέφανος Κουνδουράς και ο οινοποιός, Βαγγέλης Γεροβασιλείου.

Το μενού θα δημιουργήσει ο σεφ του εστιατορίου, Γρηγόρης Καρακασίδης, με πιάτα που θα συνοδεύσουν ιδανικά τις ποικιλίες Ρομπόλα και Μαλαγουζιά του κρασιού «Γοργόνα».

Θα ακολουθήσει και δεύτερη παρουσίαση την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου πάλι σε φιλανθρωπικό δείπνο στο ξενοδοχείο Grand Hotel, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στο Ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός».

Η πρόσκληση για τις δύο εκδηλώσεις θα κοστίζει στην πρώτη 30 ευρώ και στη δεύτερη 25 ευρώ, και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να την προμηθεύεται είτε από τα σωματεία είτε από το δημαρχείο. Το κρασί δεν θα πουληθεί και δεν θα διατεθεί πουθενά αλλού παρά μόνο στα δύο φιλανθρωπικά δείπνα που θα πραγματοποιηθούν.

Την άνοιξη του 2013 φυτεύτηκε στη Θεσσαλονίκη, σε μια αστική περιοχή που παλαιότερα ήταν εγκατεστημένο το μηχανουργείο του Δήμου, απέναντι από το Καυτανζόγλειο Στάδιο, ο πρώτος αστικός αμπελώνας στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης ένας αμπελώνας με δυο λευκές και δυο ερυθρές ελληνικές ποικιλίες: Μαλαγουζιά, Ρομπόλα, Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο έδωσαν από τον πρώτο τρύγο του 2015 το πρώτο κρασί της πόλης. Η Γοργόνα, το σήμα κατατεθέν του Thessaloniki Food Festival, δίνει το όνομά της στο κρασί. Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή φωτογραφίας: Βαγγέλης Ματζίρης -Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Κήπων Δήμου Θεσσαλονίκης