Skip to main content

Πρώτο tweet από το Charlie Hebdo μετά τις επιθέσεις του 2015

Η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα ανήρτησε τελευταία φορά στο Twitter στις 7 Ιανουαρίου 2015, τη μέρα της τζιχαντιστικής επίθεσης στα γραφεία της.

Το πρώτο της tweet μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις τον Ιανουάριο του 2015 ανήρτησε η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Συγκεκριμένα το tweet έγραφε: «Επιστρέψαμε στο δίκτυο, υπό τα χειροκροτήματά σας και την προτροπή σας να πάμε να γαμ...».

Και συνέχισε: «Έπειτα από μια τεχνική βλάβη, πέρα από τον έλεγχό μας, τον Ιανουάριο του 2015, η παρουσία μας στο Twitter διεκόπη προσωρινά» με την ανάρτηση να συνοδεύεται από ένα σκίτσο, όπου ένα περιστέρι, του ίδιου χρώματος με το πτηνό του λογότυπου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, πετά κουτσουλώντας μνημεία του Παρισιού.

Το τελευταίο tweet του Charlie Hebdo αναρτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2015, την μέρα της τζιχαντιστικής επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του εντύπου στο Παρίσι που είχε αποτέλεσμα 12 συντάκτες και εργαζόμενοι της εφημερίδας να χάσουν τη ζωή τους.

Το σκίτσο ήταν του σκιτσογράφου Ονορέ ο οποίος σκοτώθηκε στην επίθεση μαζί με άλλους εμβληματικούς συντάκτες και σκιτσογράφους της εφημερίδας, όπως τους Βολίνσκι, Καμπί, Σαρμπ και Τινιού.