Skip to main content

Πρωτοποριακή επέμβαση αφαίρεσης όγκου εγκεφάλου στο Παπανικολάου

Πρόκειται για επέμβαση αφαίρεσης όγκου εγκεφάλου με τρισδιάστατη όραση που πραγματοποιείται πρώτη φορά σε ελληνικό νοσοκομείο.

Πρωτοποριακή επέμβαση, η πρώτη του είδους της που διενεργείται σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική του ΓΝ «Γ. Παπανικολάου».

Πρόκειται για αφαίρεση όγκου εγκεφάλου με τρισδιάστατη όραση με τη βοήθεια τρισδιάστατης κάμερας (3D camera) και μόνιτορ.

«Η ποιότητα στις Νευροχειρουργικές επεμβάσεις είναι άρρηκτα δεμένη με τη εξέλιξη της τεχνολογίας. Η τρισδιάστατη κάμερα αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στη χειρουργική των όγκων εγκεφάλου μετά από το μικροσκόπιο και το ενδοσκόπιο δίνοντας ευελιξία και μοναδικά πλεονεκτήματα στον χειρουργό όπως ασφάλεια και λεπτομέρεια με τη δυνατότητα να προχωρήσει σε εξαιρετικά επικίνδυνες περιοχές με το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η χρήση της απαιτεί δεξιοτεχνία, εμπειρία στη χειρουργική υπό στερεοσκοπική όραση, ειδίκευση στη χειρουργική των όγκων εγκεφάλου, συνεχή εκπαίδευση σε νέες τεχνικές και επιμόρφωση στις μεταμοντέρνες τεχνολογικές εξελίξεις», σημειώθηκε σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται, η επέμβαση που διενεργήθηκε για πρώτη φορά σε Νευροχειρουργική κλινική του Εθνικού Συστήματος Υγείας διήρκεσε τέσσερις ώρες και έγινε από τον Νευροχειρουργό κ. Αθανάσιο Σπηλιωτόπουλο, Διευθυντή ΕΣΥ, την καθοριστική συμβολή της αναισθησιολογικής ομάδας με τη Συντονίστρια Διευθύντρια ΕΣΥ, κ. Αναστασία Τρικούπη και την άψογη συνεργασία της ιατρονοσηλευτικής χειρουργικής ομάδας.Πρω

Ο ασθενής ανένηψε με ευχέρεια στη Β΄Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή της Β΄ΜΕΘ κ. Ν. Καπραβέλου και ολοκλήρωσε την νοσηλεία του στη Νευροχειρουργική κλινική που διευθύνεται από τον κ. Ι. Μπαλτά.

«Το ΓΝ “Γ. Παπανικολάου” εντάσσοντας στη δύναμη του επιστήμονες με κύρος και τεχνολογίες του μέλλοντος καταφέρνει να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων και να παρέχει στον Έλληνα πολίτη την πλέον σύγχρονη ιατρική φροντίδα» καταλήγει η ανακοίνωση.