Skip to main content

Πρωτοποριακό «πράσινο» οικιστικό project στη Λάρισα

Η εταιρία Οικιστικές Αναπτύξεις ξεκίνησε την α΄φάση του έργου Ανέμη προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία 32 κατοικιών σε έκταση 10 στρεμμάτων.
Ένα πρωτοποριακό οικιστικό έργο στη Λάρισα αρχικού προϋπολογισμού 6 εκατ.ευρώ έχει σε εξέλιξη η εταιρία Οικιστικές Αναπτύξεις, στο τιμόνι της οποίας βρίσκονται οι οικογένειες των κ.κ. Αναστασίου Μπαρμπούτη και Αναστασίου Εξάρχου. Πρόκειται για τη γειτονιά Ανέμη, η οποία σε πρώτη φάση θα αποτελείται από 32 κατοικίες, κυρίως, μεζονέτες, που βρίσκονται μέσα σε μια έκταση 10 στρεμμάτων δίπλα στην Τερψιθέα Λάρισας. Όπως τονίζει στο Voria.gr ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρίας Οικιστικές Αναπτύξεις, κ. Βασίλης Μπαρμπούτης σε πλήρη ανάπτυξη το έργο της Ανέμης σχεδιάζεται να περιλαμβάνει 120-150 κατοικίες, οι οποίες θα αναπτύσσονται σε μια συνολική έκταση 52 στρεμμάτων.

Ο προϋπολογισμός της α΄φάσης του έργου είναι 6 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή των κτισμάτων της α΄φάσης μαζί με την αγορά της γης. Στην α’ φάση  του έργου θα γίνει η κατασκευή 4.700 τμ από τα οποία τα 480 τμ θα είναι καταστήματα και τα υπόλοιπα κατοικίες. Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπούτη, το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχουν κατασκευαστεί τα πρώτα κελύφη, ενώ ξεκινάει και η κατασκευή των καταστημάτων (φούρνος, mini market,ψιλικά κλπ) και μάλιστα το Δεκέμβριο θα δημοσιευθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους επαγγελματίες.

Η Ανέμη βασίζεται σε ένα νέο μοντέλο οικιστικής ανάπτυξης, σε σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα, με έμφαση στο περιβάλλον. Δημιουργείται με γνώμονα τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και το υψηλό επίπεδο υγιεινής. Γι΄  αυτό η κάθε κατοικία στη γειτονιά Ανέμη έχει σχεδιαστεί με βάση της αρχές της περιβαλλοντικής και βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής εξασφαλίζοντας μείωση των αναγκών για θέρμανση κατά 45% και για κλιματισμό κατά 78%. Η ενεργειακή και περιβαλλοντική απόδοση των κατοικιών στην Ανέμη πιστοποιείται με ενεργειακό πιστοποιητικό από το φορέα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, ο κ. Μπαρμπούτης αναφέρει ότι στην Ανέμη διαμορφώνεται η υποδομή ενός δικτύου οπτικών ινών FTTH (Fibber To The Home), με το οποίο θα καλύπτεται όλη η γειτονιά, τόσο οι κατοικίες, όσο και τα καταστήματα. Το δίκτυο αυτό εξυπηρετεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες, αυτές που υφίστανται και αυτές που θα προκύψουν στο μέλλον: από πολύ γρήγορο Internet, τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και video on demand έως τηλεϊατρική και videoconference. Να σημειωθεί ότι δεν παρέχεται, τουλάχιστον προς το παρόν, υπηρεσία  Fibber To The Home σε κατοικία, πουθενά στην Ελλάδα!

Η εταιρία Οικιστικές Αναπτύξεις δραστηριοποιείται από το 1991 στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων και έχει δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, το project Μυρτίνη, που αποτέλεσε και το πρώτο βήμα σε μια νέα αντίληψη οικιστικής πολεοδομικής παρέμβασης στη Λάρισα εκτός του κέντρου της πόλης.